Scholenproject in Leuven: Van Initiatie tot Tornooi
23/05/2024 1 Minute Read

Scholenproject in Leuven: Van Initiatie tot Tornooi

85 enthousiaste leerlingen uit drie lagere scholen in Leuven verzamelen zich op de velden van Leuven Twins voor een Beeball Scholen tornooi naar aanleiding van Beeball scholen initiaties.

Deze maand organiseerde Baseball Softball Vlaanderen een fantastisch scholenproject in Leuven, waarbij drie lagere scholen de kans kregen om kennis te maken met Beeball. Tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding gaven wij met hulp van de lokale club, Leuven Twins, in totaal vier initiaties, waarbij leerlingen uit de derde en vierde graad de basisprincipes van deze dynamische en vooral leuke sport konden leren.

Na de initiaties volgde het hoogtepunt van het project: een groot scholen tornooi op 22 mei. Dit vond plaats op de velden van Leuven Twins, waar de teams van alle deelnemende scholen hun vaardigheden konden laten zien. Maar liefst 85 enthousiaste leerlingen van de drie scholen namen deel aan dit scholen tornooi.

Het tornooi was een groot succes en liet nogmaals zien hoe Beeball kan gebruikt worden als dynamische, leuke en flitsende opstapdrempel voor kinderen richting het Baseball en Softball. Door het gebruik van Beeball tijdens initiaties in de scholen, laten we de scholen zien dat Beeball een spelvorm van Baseball en Softball is die ook op kleinere ruimtes en binnen kan gespeeld worden zonder complexe regels.

We willen alle deelnemers, leraren en vrijwilligers bedanken voor hun inzet en enthousiasme.

We kijken ernaar uit om nog meer van dergelijke evenementen te organiseren en hopen dat dit slechts het begin is van een mooie samenwerking met de scholen in Leuven. Samen blijven we bouwen aan een sportieve toekomst!