Scholenproject in Olen: Een Voorjaar vol Beeball Succes!
07/06/2024 1 Minute Read

Scholenproject in Olen: Een Voorjaar vol Beeball Succes!

Dit voorjaar organiseerde Olen Titans een scholenproject in Olen. In totaal werden er initiaties gegeven aan vier scholen, waarbij ongeveer 375 kinderen de kans kregen om kennis te maken met de dynamische en leuke sport Beeball.

Voor de start van het scholenproject heeft Baseball Softball Vlaanderen een bijscholing gegeven aan de vrijwilligers van Olen. Tijdens deze sessie leerden zij hoe ze op de correcte en meest interactieve manier Beeball in de scholen kunnen introduceren. Deze training zorgde ervoor dat de vrijwilligers goed voorbereid waren en de leerlingen op een leuke en effectieve manier konden enthousiasmeren.

Hoewel er dit keer geen scholentornooi georganiseerd kon worden, hebben de initiaties al een indrukwekkend resultaat opgeleverd: tien nieuwe kinderen zijn direct of indirect dankzij de initiaties begonnen met meetrainen bij Olen Titans. Dit toont aan hoe effectief en enthousiastmakend de Beeball initiaties zijn geweest.

Olen Titans is zeer tevreden met het scholenproject en heeft al verdere plannen gemaakt. In september gaan ze opnieuw initiaties geven aan de scholen in Olen, dit keer gevolgd door een scholentornooi, waarvan het succes al eerder te zien was tijdens het scholenproject van Leuven. Het succes van dit voorjaar heeft de club gemotiveerd om ook volgend jaar hun bereik uit te breiden naar de scholen in de buurgemeente Herentals.

Wij danken alle scholen, leerlingen en vrijwilligers voor hun deelname en inzet. Samen bouwen we aan een sportieve en enthousiaste toekomst onze sporten en zorgen we ervoor dat steeds meer kinderen het plezier van deze prachtige sport ontdekken.

Baseball Softball Vlaanderen kijkt uit naar de volgende projecten en blijft zich inzetten voor de promotie van Beeball in scholen!