LICENTIES & LEDENBEHEER

De aanvraag van een licentie heeft meerdere functies:

  1. Een lid is verzekerd vanaf de datum dat de licentie is aangemaakt in de database. Opgelet, dit telt enkel voor de verzekering!
  2. Een lid beschikt pas over een geldige licentie wanneer deze is goedgekeurd door Baseball Softball Vlaanderen in de database. Wanneer u uiterlijk op woensdag een licentie aanvraagt, zal deze licentie in orde zijn tegen het weekend (op voorwaarde dat de contactgegevens correct zijn aangevuld).
  3. Bij dispuut met speler en/of andere club over een lidmaatschap kan u een intern ondertekend gedateerd document gebruiken om aan te tonen dat iemand u de toestemming gaf om een licentie aan te maken. Hiervoor kan onze template gebruikt worden, maar dit mag ook een ander digitaal document zijn dat alle verplichte velden bevat.

Hieronder staat de link naar onze ledendatabase waarin je als club het nodige ledenbeheer doet en de handleidingen die je hierbij kunnen helpen.

Naam document
BSV_ LEDENDATABASE
BSV_1.DATABASE - INLOGGEN
BSV_2.DATABASE - LEDEN AANMAKEN
BSV_3.DATABASE - LEDENGEGEVENS AANPASSEN
BSV_4.DATABASE - DUBBELE LICENTIES AANVRAGEN
BSV_5.DATABASE - TEAMLIJSTEN INGEVEN
BSV_6.DATABASE - ROSTER PRINTEN
BSV_7.DATABASE - LEDEN HERNIEUWEN
BSV_LICENTIEBELEID

TRANSFERPROCEDURE

Deze procedure is enkel van toepassing binnen de transferperiode in november en wordt ingevuld door het spelende lid zelf:

  1. Vul transferformulier A in tussen 01/11 – 30/11.
  2. Als je jouw nieuwe club al kan bevestigen, kan dat via transferformulier A.
  3. Als je bij het invullen van transferformulier A nog geen nieuwe club hebt, moet je dit doorgeven via transferformulier B voor 15/12.
  4. Vanaf 01/01 van het volgende jaar kan jouw (nieuwe) club je registreren als lid, al je dit via een lidmaatschapsaanvraag hebt bevestigd.

Naam document
BSV_OPZEGGINGEN 2023 - 2024
BSV_TRANSFERFORMULIER A
BSV_TRANSFERFORMULIER B

UITLENINGEN en TRANSFERS met onderling akkoord

De formulieren hieronder zijn enkel van toepassing buiten de transferperiode. Het formulier MOET enkel ingevuld worden door de CLUB waarbij het lid VERTREKT (de huidige club). De aanvraag wordt binnen de 2 weken in orde gebracht door Baseball Softball Vlaanderen. Wanneer de aanvraag in orde is worden zowel de 'huidige' en nieuwe club per mail op de hoogte gebracht.
Het verschil tussen een UITLENING en TRANSFER in het kort:

  1. Bij een UITLENING blijft het spelend lid op de ledenlijst staan van de 'huidige' club, maar zal die enkel op de roster verschijnen van de nieuwe club. De licentiekost wordt gefactureerd aan de 'huidige' club. Op het einde van het seizoen wordt het lid automatisch terug lid van de 'huidige' club (indien het geen opzeg doet).
  2. Na een TRANSFER heeft het spelend lid NIETS meer te maken met de 'huidige' club. Het spelend lid staat enkel op de ledenlijst en de roster van de nieuw club. De licentiekost wordt ook gefactureerd aan de nieuwe club.

Naam document
BSV_AANVRAAG TRANSFER MET ONDERLING AKKOORD
BSV_AANVRAAG UITLENING