Baseball European Cup 2024: Montpellier Barracuda te sterk voor Deurne Spartans
06/06/2024 1 leestijd

Baseball European Cup 2024: Montpellier Barracuda te sterk voor Deurne Spartans

In hun eerste wedstrijd van de European Cup (voorheen bekend als CEB cup en Confederation Cup) was regerend Belgisch kampioen Deurne Spartans geen partij voor de Franse kampioen Montpellier Barracudas. De Belgen werden in bedwang gehouden door de Franse pitching.

Deurne Spartans  1  –  7  Montpellier Barracudas

Hoewel de einduitslag geen 'blowout' was, was Deurne Spartans geen partij voor de Barracudas. Hun line-up werd in toom gehouden door Owen Ozanich. Voor de Deurne Spartans begon Anderson Denny Gerdel Nieto het duel en gooide zes innings waarin hij tien strikeouts gooide maar desondanks vijf punten toestond.

Met één klap nam Montpellier de leiding in de eerste inning na een homerun van Paolo Brossier. In de volgende twee innings hield Gerdel Nieto Montpellier in bedwang, maar de Franse kampioen sloeg hard toe in de vierde inning.

In een bases loaded situatie en met één out sloeg Julien Monks een basehit naar rightfield en zorgde voor twee runs. Luc Polit sloeg ook een basehit naar rightfield en sloeg Douglas Rodriguez binnen voor het derde punt van de inning.

Gerdel Nieto stond nog één punt toe in de vijfde, voordat hij werd vervangen in de tweede helft van de zevende inning. De twee aflossende pitchers die Deurne Spartans gebruikte kregen allebei een punt tegen.

De Spartans konden weinig inbrengen tegen de sterke pitching van Montpellier. Pas in de tweede helft van de achtste inning kwamen ging de nul van het scorebord. Met twee outs sloeg Leonel Reina Viant een double, gevolgd door een basehit van Edgardo Jose Nieto Castillo, waardoor Reina Viant kon scoren.

Owen Ozanich verdiende de win. In acht innings stond hij één punt toe op zes hits, gaf één base-on-balls en had negen strikeouts. Anderson Denny Gerdel Nieto hield het zes innings vol en stond vijf punten toe op acht hits voor de loss.