Baseball Federation Cup 2024: Hoboken Pioneers verslaat London Mets
05/06/2024 2 leestijd

Baseball Federation Cup 2024: Hoboken Pioneers verslaat London Mets

Op een gedeeltelijk bewolkte dag op het terrein van de regerend Zwitsers kampioen, de Zürich Barracudas, waren de London Mets niet opgewassen tegen de Hoboken Pioneers. In een wedstrijd die gekenmerkt werd door veel fouten aan Britse kant, behield Hoboken de controle en versloeg uiteindelijk de meervoudig Britse kampioenen met een score van 8-3.

In de eerste inning nam Hoboken meteen de leiding. Met één out bereikte Luis Unda eerste base door een bunthit naar derde base, schoof vervolgens op naar tweede base na een wild pitch en scoorde toen Xander Verspreet een basehit sloeg naar right field.
De London Mets kwamen echter terug in de vierde inning. Germeias Valencia Dominguez opende de inning met een soloshot naar left field. Later in de inning, met bases loaded sloeg Sean Gondobintoro een basehit naar right field, wat twee punten opleverde. Hierdoor nam de regerend Brits kampioen een 3-1 voorsprong.

In de tweede helft van dezelfde inning kwam Hoboken wel dichterbij. Xander Verspreet sloeg een basehit en schoof op naar derde base na een foute aangooi bij een pick-off poging. Rob Lewis sloeg daarna een basehit en bracht Verspreet binnen voor het tweede punt van de Pioneers.

Uiteindelijk in de tweede helft van de zesde inning zorgden een paar wild pitches en errors ervoor dat Pioneers vijf punten kon scoren. Wesley Janssens bereikte tweede base na een gemiste vangbal. Nadat Janssens derde base bereikte door een steal, zorgde een wild pitch ervoor dat hij het gelijkmakende punt kon scoren. De stand is nu 3 - 3.

Na een pitching change werd Lucas Rizzi geraakt door een pitch en schoof Lino Ballardini op naar tweede base (nadat hij een base-on-balls had gekregen). Een bunthit van Zion De Brauwer zorgde ervoor dat alle basen bezet waren. De ideale situatie voor ervaren slagman Benjamin Goffaux, die een basehit sloeg waardoor Lino Ballardini kon scoren en wat Hoboken weer op voorsprong zette. Benjamin Goffaux kon daarna zelf ook nog scoren op een groundout van Dennis de Quint's, nadat Zion de Brauwer eerder al scoorde op een wild pitch door Mets pitcher Pietro Sollecito. Luis Unda scoorde Hoboken's vijfde punt van de inning op een basehit van Xander Verspreet.

In de tweede helft van de zevende inning breidde Pioneers de voorsprong uit met een punt dankzij de double van Lucas Rizzi en de basehit van Benjamin Goffaux.

In de eerste helft van de achtste inning kwam Brendan Verspreet in relief om Ben van Nuffel te vervangen. Van Nuffel had zes solide innings gegooid waarin hij drie punten toestond (één verdiend), een ERA van 1.14 noteerde, zes strikouts gooide en één base-on-balls opgaf.

In het begin van de achtste inning gooide Verspreet een base-on-balls, maar schakelde de andere drie slagmannen uit.

Daarna schakelede Zane Hendrickx de drie laatste hitters van London Mets uit in de negende inning om de overwinning voor Hoboken veilig te stellen.

Ben van Nuffel verdiende de win, Pietro Sollecito nam de loss voor zijn rekening nadat hij drie punten incasseerde in de zesde inning. Hij noteerde een ERA van 27.00.

Beste slagman voor Hoboken Pioneers was Xander Verspreet, die 3 uit 3 ging met twee RBI's en een punt gescoord.

Vandaag neemt Hoboken Pioneers het op tegen de Zürich Barracudas. Speeltijd: 18:00 uur.