Federation Cup 2024: Hoboken wint tweede wedstrijd op rij
06/06/2024 2 leestijd

Federation Cup 2024: Hoboken wint tweede wedstrijd op rij

De runner up van de Belgian Series van vorig jaar, Hoboken Pioneers, was te sterk voor de organiserende ploeg, Zürich Barracudas uit Zwitserland. Verdedigend was het niet de beste wedstrijd, want beide ploegen maakten drie fouten. Pioneers had negen innings nodig voor een 9-2 overwinning.

Al in de eerste inning nam Hoboken de leiding en keek niet meer om. Met Benjamin Goffaux op twee en twee outs sloeg Xander Verspreet een basehit naar centerfield, waarop Goffaux kon scoren.
De volgende inning was een belangrijke voor Pioneers. Twee wild pitches stelden de Belgische ploeg in staat om twee keer te scoren en de voorsprong uit te breiden naar drie punten. Benjamin Goffaux buntte naar de heuvel en bereikte eerste base na een foute aangooi waardoor Zion de Brauwer het derde punt van de inning kon scoren. Nog een wild pitch zorgde ervoor dat Benjamin Goffaux de thuisplaat aanraakte. De Zwitserse verdediging bleef fouten maken want Xander Verspreet kwam op de basen dankzij een foute aangooi waardoor Dennis de Quint kon scoren vanaf tweede base. Verspreet kon het zesde en laatste punt van de inning scoren na nogmaals een wild pitch.

In de vierde inning kwam Xander Verspreet op de basen na een basehit, schoof op naar twee base na een doorgeschoten bal en ging naar derde base na een balk. Hij kon scoren na een basehit van Wesley Janssens.

De zevende inning ging van start met een leadoff walk voor Vegas Tiliokos. Hij schoof op naar tweede base na een balk en bereikte derde base na een 6-3 groundout geslagen door Lucas Rizzi. Een basehit door de linkerkant van het infield van Benjamin Goffaux zorgde ervoor dat Tiliakos het laatste punt scoorde voor Hoboken Pioneers.

Hoewel de Barracudas in bedwang werden gehouden door de Belgische pitching staff, kwamen ze eindelijk op het scorebord in de achtste inning. Simon Brändli begon de inning met een leadoff double. Een foute aangooi van de shortstop zorgde ervoor dat Kyle Graves op base kon komen en dat Brändli hierdoor het eerste punt scoorde voor de Zwitserse kampioenen. Op een steal van Kyle Graves gooide de catcher van Hoboken niet accuraat waardoor Graves het tweede punt kon scoren. Maar dat was alles waartoe de Barracudas in staat waren.

Hoewel de Zwitsers maar één hit minder hadden dan de Belgen, maakten ze geen schijn van kans. Hun hits waren verspreid over de wedstrijd, maar wat hen echt de das omdeed waren de vele wild pitches en de drie fouten.

Kevin Desmedt gooide vijf innings voor de win. Hij had slechts tweeënvijftig pitches nodig om de prestatie neer te zetten. Hij gooide vier keer base-on-balls en stond slechts twee hits toe.
Cee-Jay Eduar Savoldelli nam de loss voor zijn rekening, want hij hield het niet langer dan 1.1 innings vol. Hij kreeg zeven punten tegen (twee verdiend) op drie hits.

Benjamin Goffaux was de beste slagman voor Hoboken Pioneers, want hij ging 2 uit 3 met twee RBI's en twee runs gescoord.

Dankzij deze overwinning is Hoboken nog steeds ongeslagen. De Belgen staan een halve wedstrijd achter op de Rattvik Butchers uit Zweden, want de Zweden wonnen al hun wedstrijden tot nu toe.