Nationale Baseball Teams U23 and U18 sluiten Spring Camp 2024 af
28/05/2024 1 leestijd

Nationale Baseball Teams U23 and U18 sluiten Spring Camp 2024 af

Het U23 Nationaal Baseball Team sloeg de handen in elkaar met het U18 Nationaal Baseball Team om het Spring Camp 2024 te organiseren. Dit gezamenlijke kamp bracht enkele van de meest veelbelovende jonge talenten in het Belgische Baseball samen voor een intensieve vierdaags trainingskamp.

Op de velden van Hoboken Pioneers en Borgerhout Squirrels toonden ongeveer 45 enthousiaste spelers hun vaardigheden tijdens het Spring Camp 2024 en streden ze voor een plek in de nationale ploeg. Verschillende spelers die actief zijn in het Amerikaanse college baseball konden niet aanwezig zijn en zullen later in het programma aansluiten.

De coachingstaf voor het kamp bestond uit Rik Ruts, Jackson Longhofer, Freddy Vibert, Dave Boermans, Filip Van Der Meiren, Kris Beeckmans, Benjamin Dille en Hunter Cooper. Geholpen door physical trainers Floris De Nijs Bik en Yves Poesmans.

Tijdens de trainingssessies kwamen alle onderdelen van het spel aan bod. De spelers werkten hard aan baserunning, situational hitting, pitching, catching, fielding en verdedigende situaties. Elke dag werd afgesloten met een reeks wedstrijden en scrimmages, wat de spelers de perfecte gelegenheid bood om hun vaardigheden toe te passen in een competitieve omgeving.

De samenwerking tussen de U23 en U18 teams creëerde een unieke en dynamische omgeving. Het geeft de coachingstaf de mogelijkheid om een overzicht te krijgen van alle spelers, omdat U18-spelers ook in aanmerking komen om voor het U23-team te spelen.

Blijf volgen voor meer updates als onze Basbeall teams zich blijven voorbereiden op hun komende Europese Kampioenschappen!