Nationale Softbal Teams U22 en Senioren ronden Spring Camp 2024 af
17/05/2024 1 leestijd

Nationale Softbal Teams U22 en Senioren ronden Spring Camp 2024 af

Het Softball Nationaal Team organiseerde samen met de U22 Softball Nationaal Team het Spring Camp 2024. In de loop van vier dagen kwamen zo'n 45 getalenteerde dames bij elkaar om hun skills te laten zien en een plek in het Nationale Team te verdienen.

Het Spring Camp 2024, gehouden op de velden van Beveren Lions en Hoboken Pioneers, werd begeleid door de nieuwe coaching staff: Sven Hendrickx Jamie Flynn, Nicky Mertens en Reagen Radke. Ook aanwezig was U22 Softball Nationaal Team hoofd coach Sara Van Der Meiren. Hun expertise werd aangevuld met een reeks gastinstructeurs. Zo hadden de speelsters het voorrecht te leren van Griet Van Doorslaer, Sandy Lauwers, Lesley Felix, Gwendy De Jaegher, Riley Donovan, Xander Verspreet en Jasper Lanoote.

De trainingssessies waren allesomvattend en alle aspecten van het spel kwamen aan bod. De speelsters werkten aan baserunning, situational hitting, slapping/bunting, pitching and catching, and fielding. Naast individuele vaardigheden waren er ook teambuildingactiviteiten.

Elke dag werd afgesloten met een reeks wedstrijden en scrimmages, die de perfecte gelegenheid boden voor speelsters om hun vaardigheden te laten zien in een competitieve omgeving.

Stay tuned voor meer updates over onze Softbal Teams terwijl ze zich blijven voorbereiden op hun Europese Kampioenschappen!

Alle foto's van het Spring Camp 2024 kun je hier vinden, met dank aan Franz Van Den Brande.