Umpire Opleidingen

Ontdek het aanbod aan beschikbare umpire opleidingen, van inleidende sessies tot gevorderde niveaus. Hieronder vind je een overzicht van alle opleidingen, gevolgd door uitleg over de specifieke kenmerken van elke umpire opleiding. Navigeer daarnaast door de flowchart dat de progressie door alle opleidingen heen illustreert. Voor de huidige beschikbare umpire opleidingen in het Vlaams, ga naar de volgende link: Umpire Cursussen. Voor de huidige beschikbare umpire opleidingen in het Frans, ga naar de volgende link: Umpire Cursussen.

LEVELPREREQUISITESCONTENTDURATION
1Baseball / Softball Regels e-learning/PPTBasisregels
Basis praktijk:
1-mans-systeem
1 dag
6-8 uur
2Level 1 Regels: 5 modules
Praktijk: 2-man systeem
5 online sessies /2 uur
+
Examen
3IN ONTWIKKELING IN ONTWIKKELING IN ONTWIKKELING
4IN ONTWIKKELING IN ONTWIKKELING IN ONTWIKKELING
5IN ONTWIKKELING IN ONTWIKKELINGIN ONTWIKKELING

Level 1

De Level 1 Umpire Baseball/Softball opleiding is een praktijkgerichte introductiecursus van één dag. Deelnemers krijgen instructie over alle basisbeginselen tijdens één praktijkdag.


Level 2

De Level 2 umpire opleiding is een logische stap voorwaarts ten opzichte van de Level 1 umpire opleiding en biedt een meer diepgaande studie van umpirevaardigheden en -kennis. Deze cursus bestaat uit vijf online sessies en leert deelnemers een uitgebreid begrip van essentiële concepten, waardoor ze de kwalificatie krijgen om wedstrijden tot en met D2 Baseball of D2 Softball te begeleiden.

Module 1: Aan de slag / basiskennis umpires
Module 2: Basisprincipes home umpire
Module 3: Twee man systeem voor beginners
Module 4: Basisprincipes wedstrijdleiding
Module 5: Diversen en casusbesprekingen

Het is belangrijk om te weten dat de Level 1 opleiding vereist is om de Level 2 opleiding met succes af te ronden. Echter, als een Level 1 opleiding vanwege de planning na de start van de Level 2 opleiding valt. Bieden we de mogelijkheid om je in te schrijven voor de Level 2 opleiding en al deel te nemen, zelfs als je de Level 1 opleiding nog niet hebt gevolgd.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de Level 2 opleiding ook een examen omvat, waarvoor deelnemers moeten slagen om het certificaat Level 2 umpire te behalen. Als een deelnemer slaagt voor het examen en ook de Level 2 opleiding heeft afgerond, is hij of zij officieel erkend als Level 2 umpire.


Level 3

IN ONTWIKKELING

Baseball

Softball


Level 4

IN ONTWIKKELING

Baseball

Softball


Level 5

IN ONTWIKKELING

Baseball

Softball