Day of the Coach 2024

Day of the Coach 2024
08/02/2024

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en wij weten dat jullie, als toegewijde coaches, al druk bezig zijn met de voorbereidingen. Maar voordat jullie helemaal opgaan in de planning en trainingsschema's, willen we graag even stilstaan bij jullie inzet en toewijding tijdens het afgelopen seizoen. Jullie harde werk en passie maken echt het verschil voor onze spelers en teams!

Uit de feedback die we hebben ontvangen na de "Night of the Coaches 2023", is gebleken dat velen van jullie op zoek zijn naar manieren om jullie trainingen en coachingsvaardigheden verder te verbeteren. Daarom hebben we bij Baseball Softball Vlaanderen besloten om de tweede editie van ons coach event een andere invulling te geven.

We nodigen jullie daarom van harte uit voor de "Day of the Coaches 2024" op zaterdag 2 maart van 13u tot 18u in het Sport Vlaanderen centrum in Gent. Deze dag staat volledig in het teken van jullie als coaches, met als doel jullie te voorzien van de kennis en tools die nodig zijn om het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet te gaan. En we sluiten de dag af met een hapje en een drankje tijdens de receptie die duurt tot 20u.

We bieden drie programma's aan, elk opgebouwd uit drie modules, waarbij we zowel praktische als theoretische sessies aanbieden:

  • PROGRAMMA 1: Hoe baseball/softball aanleren en leuk maken voor jeugdspelers: gericht op coaches die voornamelijk jeugdteams begeleiden of hun eerste stappen zetten als coach.
  • PROGRAMMA 2: Een nog betere Softball Coach worden: bedoeld voor coaches met enige ervaring in het coachen/trainen van een Softballteam.
  • PROGRAMMA 3: Een nog betere Baseball Coach worden: bedoeld voor coaches met enige ervaring in het coachen/trainen van een Baseballteam.

De exacte invulling van de programma's zal later worden gecommuniceerd, mede afhankelijk van de deelnemers.

We vragen jullie vriendelijk om je vóór 20 februari in te schrijven via de volgende link: Inschrijvingslink

We willen benadrukken dat de plaatsen beperkt zijn, dus wacht niet te lang met inschrijven om teleurstelling te voorkomen.

Wij hopen van harte dat jullie talrijk aanwezig zullen zijn om samen met jullie collega-coaches en Baseball Softball Vlaanderen het nieuwe seizoen goed in te luiden. Want wij geloven dat trainers en coaches, jullie dus, echt het verschil maken!