Regionale Showcases In Gent en Merksem
12/04/2023 2 Minute Read

Regionale Showcases In Gent en Merksem

Afgelopen dagen hebben kinderen van de leeftijdscategorie U12 kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben op de Regionale Showcases.

Op de showcases werd er gemeten hoe snel en hoe ver ze gooide, hoe ver ze de bal sloegen en hoe gemakkelijk ze ballen in het veld verwerkte.

Op paasmaandag werd er in combinatie met de paasstage op Gent Knights een showcase gehouden voor de meer dan 30 U12 spelers en speelsters aanwezig. Het weer hielp zeker niet tijdens de showcase en maakte het uiteindelijk zelfs onmogelijk om ook de tweede Regionale Showcase die dag te laten doorgaan. Zo een 25-30 kinderen, niet aanwezig op de paasstage, reisde af richting Gent om te laten zien wat ze in hun mars hebben, maar het weer stak daar een stokje voor. De tweede Regionale Showcase in Gent voor de kinderen die niet aanwezig waren op de paasstage werd afgelast en zij zullen op de eerste training van het regio team hun talenten laten zien.

De Regionale Showcases in Gent op paasmaandag waren verbonden aan Regio 2 met daaraan toegevoegd de inschrijvingen van Regio 1. Op beide showcases die dag (ondanks dat de tweede werd afgelast) was een vertegenwoordiging van spelers en speelsters van de Gent Knights, Merchtem Cats, Oudenaarde Frogs, WBA Foxes en Zottegem Bebops.

De dag daarna was het de beurt aan Regio 3, 4 en 5. De Regionale Showcases voor de drie regio's werd samengevoegd door het lage aantal aan inschrijvingen. Het weer was vergeleken met de dag voordien veel beter en zorgde zo voor een aangename Regionale Showcase. Uit de 15 inschrijvingen van de drie regio's samen waren 8 U12 spelers aanwezig. Zij zijn op het veld van Royal Greys te Merksem er volop tegen aan gegaan tijdens de verschillende onderdelen van de Showcase. Dit waren spelers van Hoboken Pioneers, Beveren Lions, Royal Greys, Stabroek Chicaboo's, Mortsel Stars en Leuven Twins.

Op 1 mei zal het startschot gegeven worden aan de regio's die vanaf dan 1 keer in de maand een club overschrijdende training organiseren voor hun regio, met aan het einde van de rit een regionaal tornooi tussen de regio's. Gezien de lage inschrijvingen van sommige regio's willen we meer mensen warm maken om mee in het regionale project in te stappen. Zowel spelers als begeleiders.

Wil je mee deel uit maken van jouw regio team als speler of speelster - schrijf je dan in via het online formulier.

Heb je interesse om mee begeleiding te voorzien - Gebruik dan het tweede online formulier.