Tussentijdse Updates van de Regionale U12 Programma's
13/07/2023 2 Minute Read

Tussentijdse Updates van de Regionale U12 Programma's

Terwijl het zomerseizoen vordert, zijn de regionale U12 programma’s gelanceerd. Van succesvolle trainingen tot showcases en trainingsplanningen, elke regio groeit op eigen tempo. Laten we eens kijken naar de recente ontwikkelingen in elke regio en zien hoe zij hun stempel drukken op het veld.

Regio 1:

Regio 1 heeft een fantastische start gemaakt met hun vijfde training voor de deur. Dit is het meeste van alle regio’s! Zij proberen een 7-tal trainingen in het totaal af te ronden deze zomer. Het Regio 1 team bestaat uit een 20-tal enthousiaste U12 spelertjes van de Oudenaarde Frogs, Wielsbeke Pitbulls en Brugge Braves. De clubs Oostende Piranhas en Poperinge Frontliners maken ook nog deel uit van Regio 1. Een veelbelovende start dus van Regio 1!

Regio 2:

Regio 2 ging van start met een grootschalige showcase door de combinatie met het baseball kamp georganiseerd door Gent Knights in samenwerking met de Merchtem Cats op de terreinen van de Gent Knights. De U12 spelertjes op het kamp lieten zien wat ze in hun mars hadden tijdens verschillende oefeningen. Zo konden ze laten zien hoe hard en hoe ver ze konden gooien, alsook hoe ver ze konden slaan. Die dag was er ook een tweede showcase gepland voor spelertjes die niet deelnamen aan het kamp, maar helaas moest deze worden geannuleerd door onvoorziene weersomstandigheden. De regio paste zich echter snel aan door een derde showcase te organiseren. Dit evenement was bedoeld voor degenen die niet konden deelnemen aan de tweede showcase en voor de geïnteresseerde spelertjes van het kamp. Deze showcase, waar zo een 17 spelertjes aanwezig waren ging door in Zottegem op de terreinen van de Zottegem Bebops. Nu de showcase met succes is afgesloten, richt de Regio 2 staff zich op het opstellen van een trainingsplanning voor de rest van de zomer.

Regio 2 is samengesteld uit de Gent Knights, Merchtem Cats, WBA Foxes, en Zottegem Bebops.

Regio 3 en 4:

Door een tekort aan inschrijvingen werd er besloten om Regio 3 en 4 samen te voegen. Oorspronkelijk bestond Regio 3 uit de Antwerp Eagles, Beveren Lions, Borgerhout Squirrels, Deurne Spartans, Hoboken Pioneers en Morstel Stars. En Regio 4 uit Berendrecht Bears, Brasschaat Braves, Royal Greys en Stabroek Chicaboo’s. Na de samensmelting werd er een eerste showcase georganiseerd op de terreinen van de Royal Greys. Na die eerste showcase stelden de Regio 3 (na de samensmelting kregen de regio’s simpelweg de naam Regio 3) staff ijverig een trainingsplan op om de U12 spelertjes van de showcase, zo een 13-tal, een productief trainingsprogramma te bezorgen. Het team had onlangs hun eerste training en er staan nog vier trainingen gepland voor de rest van de zomer.

Regio 5

Helaas kreeg Regio 5 dit seizoen te maken met een onverwachte tegenslag. Door het lage aantal inschrijvingen waren ze gedwongen om de regionale werking te annuleren. Met slechts één inschrijving werd het onpraktisch om door te gaan. De regio bestond oorspronkelijk uit Heist o/d Berg Afterbruners, Leuven Twins, Limburg White Sox, Olen Titans, Pelt Nstars, Tongeren Sharks en Zonhoven Tigers. We hopen dat we in de toekomst de Regio alsnog van start kunnen laten gaan.

De regionale werking had als doel het aanmoedigen van clubs om samen te werken in samengestelde regio’s, zodat de drempel verlaagt kan worden voor spelers die geïnteresseerd zijn in activiteiten die de club overstijgen. Het project beoogt op deze manier het ontdekken en ontwikkelen van talent, het delen van sporttechnische kennis met lokale clubs, het ervaren van club overstijgende activiteiten, en het bieden van perspectief voor jongeren om door te groeien naar een Vlaamse werking en mogelijk nationaal team. Een startschot is dit voorjaar gegeven met 3 regio programma’s als gevolg. De doelstelling is om de drie regio’s op een duurzame manier te laten groeien naar de komende jaren toe, waarbij we kunnen uitbreiden naar de 5 regio’s die oorspronkelijk op de tekentafel lagen.

Heb je ook interesse om deel te nemen aan een regio team en mee te doen aan club overschrijdende trainingen, contacteer dan axel@baseballsoftballvlaanderen.be voor meer informatie of vul rechtstreeks het inschrijvingsformulier in.