Opnieuw Gelanceerd: Baseball Softball Vlaanderen's Regio Werking 2024
27/11/2023 2 Minute Read

Opnieuw Gelanceerd: Baseball Softball Vlaanderen's Regio Werking 2024

Het is weer die tijd van het jaar - Baseball Softball Vlaanderen staat op het punt om in 2024 opnieuw haar 'Regio Werking' te lanceren. Een initiatief dat gericht is op het versterken van jeugdontwikkeling bovenop de reeds bruisende clubactiviteiten. Deze regionale programma's zijn ontworpen om een voedingsbodem te creëren voor talentherkenning en -ontwikkeling binnen de Baseball U12-categorie (jongens en meisjes geboren in 2012, 2013 en 2014).

Hier is een voorlopig overzicht van de regio's en de bijbehorende clubs. Let wel op, deze verdeling kan in de toekomst nog aangepast worden:

Regio 1Regio 2Regio 3Regio 4Regio 5
Brugge BravesGent KnightsAntwerp EaglesBerendrecht BearsHeist o/d Berg Aft.
Oostende PiranhasMerchtem CatsBorgerhout SquirrelsBrasschaat BravesLeuven Twins
Oudenaarde FrogsWBA FoxesDeurne Spartans Royal GreysLimburg White Sox
Poperinge FrontlinersZottegem BebopsHoboken PioneersStabroek Chicaboo'sOlen Titans
Wielsbeke PitbullsBeveren LionsCantincrode StarsPelt Nstars
Tongeren Sharks
Zonhoven Tigers

Het aantal kinderen dat deelneemt aan de verschillende regio's staat nog niet vast. Waarom? Omdat we eerst willen evalueren tijdens de open Regio Talent Days. Als er een overweldigende interesse is voor een bepaalde regio, zullen we kijken naar een maximaal aantal deelnemers om de kwaliteit te waarborgen.

De Regio Talent Days:

Regio 1 Talent Day

  • 16 december 2023
  • 12u - 16u
  • Sporthal Lichtervelde, Zandstraat 15, Lichtervelde

Regio 2 Talent Day

  • 14 januari 2023
  • 14u - 16u30
  • Sporthal De Ster, Lange Rekstraat 30, Sint-Niklaas (Parking en ingang op oude tennisvelden)

Regio 3/4 Talent Day

  • 1 mei 2024
  • 10u tot 13u
  • Terreinen Hoboken Pioneers

Regio 5 Talent Day

  • Regio 5 zit momenteel nog in de opstartfase en we zijn enthousiast op zoek naar geïnteresseerde personen van clubs in die regio om dit project samen vorm te geven. Dus heb je interesse laat het ons weten via baseballacademy@baseballsoftballvlaanderen.be

Wat staat er op het programma voor deze regio's? Naast de open Regio Talent Day, maandelijkse trainingen en mogelijk zelfs een regiotoernooi. Allemaal op locaties van de betrokken clubs, in overleg met de coördinatoren van de regio's.

De deelnamekosten bedragen 90 euro (tenzij anders gecommuniceerd door een latere start). Deze bijdrage omvat toegang tot de hierboven vermelde geplande activiteiten en evenementen gedurende het seizoen. Bovendien ontvangen deelnemers een bijhorende pet en t-shirt.

Indien je interesse hebt om deel te nemen aan één van de talent days en als volgt aan het regio team vragen we je de onderstaande registratie link in te vullen.

Registratie link