Te weinig aandacht voor overbelasting
12/04/2024 1 Minute Read

Te weinig aandacht voor overbelasting

Overbelastingsletsels in onze sporten vragen om meer aandacht!

Het is belangrijk op te merken dat slechts 0.07 procent van onze leden in de afgelopen 8 jaar een overbelastingsletsel bij ons hebben gemeld. We weten als federatie dat dit in werkelijkheid veel hoger ligt. Door te weinig aandacht te besteden aan de eerste symptomen van overbelasting kan dit leiden tot onnodige en langdurige blessures bij de sporter die kunnen resulteren in drop-out.

Als federatie erkennen we dit probleem en nemen we het voortouw om bewustwording te vergroten. We gaan actie ondernemen met twee concrete stappen: 

Vragenlijst

Om te beginnen hebben we een enquête opgesteld die we aan zoveel mogelijk (jeugd)spelers willen voorleggen. Ten eerste moedigen we spelers aan om melding te maken en hen zo bewust te maken van mogelijke fysieke ongemakken. Ten tweede helpt het ons als federatie om een beter beeld te krijgen van het aantal overbelastingsletsels. Door vroegtijdig te signaleren kunnen we preventieve maatregelen nemen en blessures voorkomen.

Jouw input kan het verschil maken! 
VRAGENLIJST

Laagdrempelig Aanspreekpunt

Daarnaast introduceren we een laagdrempelig aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot (overbelastings)blessures. Of je nu worstelt met een blessure, vragen hebt over blessurepreventie of gewoon advies nodig hebt over gezond sporten, ons team staat klaar om je te helpen.

Gezond sporten begint bij kennis en ondersteuning. Heb je vragen? Raadpleeg onze 'Gezond Sporten' pagina op de website.

Samen zorgen we voor veilig en plezierig sporten!

#GezondSporten